8.06.2010

GERİ SAYIM BAŞLADI !

Ece’yi ne zaman dışarı çıkarsam devamlı puseti yanımızda oluyordu.Puseti benim kurtarıcım gibi desem yeridir.Malum Ece iri bir bebek olduğu için çoğu anne gibi çocuğumu tek kolumda kaldırıp taşıyamıyorum.


Ece’yi görenler için Ece'm, tombik çok yemek yiyen bir bebek. Çoğu bebek annesi çocuklarının yemek yememesinden şikayetci olduğu için yolda-parkta beni durdurup nasıl yemek yedirmeyi başarıyorsunuz diye soruyor.Oysa görünüşüne göre çok tezat bir durumki,Ece az yiyen bir bebek.Gerçi bugünlerde yeme konusunda daha iyi,Maşallah diim de…

Her neyse,ilk defa Ece’ye güvenerek yakınlardaki bir alışveriş merkezine pusetsiz kızımla elele gitmeye karar verdim.Evden elele çıktık hatta yol boyunca ilk 10 dak.ele ele yürüyebildik ta ki Ece’nin yolun yarısında elimi bırakıp kaçmasıyla,Ece önde ben arkada koşturup durmaya başladık.


Hani ufacık-tefecik olsa alıp kucağıma AVM’ye kadar kucağımda taşıyayım ama Ece bir damacana su ağırlığında olduğu için bu benim için oldukça zor.


Neyse yakalayıp yakınlardaki bir bank’a oturup biraz dinlendikten sonra pusetsiz AVM’ye gitmeyi başaramayacağımı düşünerek eve geri döndük.

Ev’de Ece’yi oyalamak adına epey uzunca bir zaman suluboya çalışmaları yaptık.





Daha sonra serbest zamanda Ece kendince oynadı.



Ece'm birçok bebek gibi 1 sene hatta 2 sene meme emmedi.
Ece doğduktan bir süre sonra Aileden canım ciğerim birinin hastalığı derken kaybı nedeniyle ben uzunca bir süre depresyona girince ,Sütüm bir anda kesiliverdi,şak diye…
Sadece 6 ay emdi…daha sonra mecburen ek gıdalara geçtik.
Fakat eskiden beri en sevdiği besin maddesi yoğurt olan kızım nedense son 1 aydır inatla yememek için direniyor.







Fotoğraftada görüldüğü üzere önüne koyduğum yoğurdu yemesin diye oyalandı,oyalandı bir bana bir yoğurda baktı sonundada fotoğraflıyamadım ama tabağını fırlatıp attı .

Ece'm için Uzunca bir süredir lazımlıkları inceliyordum.Bebekleri olan ve kaka VE çiş sorunlarını halletmiş kişilere danışıyordum En kafamı karıştıran soruysa ,Hangi lazımlık sorusuydu.Etrafta müziklisinden alkış efektlisine kadar bir yığın lazımlık mevcuttu çoğu müzikli almıştı ama pişmandı çünkü çocukları bu lazımlıkları oyuncak sanıyordu ve lazımlıklarıyla oyun oynuyorlardı.Tabi aralarında memnun olanlarda yok değildi.Biz bunlarlamı büyüdük diyerekten birkaç hafta önce Ece’ye normal-sade bir lazımlık aldım hemde portatif.



iyikide almışım son bir haftadır Ece’nin kaka sorunu çözülmüş gibi.Her kakası geldiğinde lazımlığının yanına gidip (oturduğumuz odanın kapısının arkasında)duruyor.
-Aççççç Tata diyor bana :)Tabi çiş konusunda daha çok yol gitmemiz lazım.Çünkü çiş demesiyle altına yapması bir oluyor daha çişini tam tutamıyor.

Başta da dediğim gibi benim için geri sayım başladı.Kısmetse on yada on beş gün sonra Ece ile birlikte Ailemin yanına Tekirdağ’a gideceğim.Sanırım uzunca bir süre sizlerden uzak kalacağız,bizi unutmayın olurmu ….sevgiyle kalın

Teşekkürler gene beklerim...