11.09.2009

CANIM KIZIM


Son günlerde İzmirde de Havalar değişti.Malum artık eylül ayına girdik artık evde Ece’ye çorap giydirmeye başladım.Aslında Başladım da dememeliyim çoraba alıştırıyorum,malum yaz boyunca ayakları cıbıldak cıbıldak dolaşmaya alışan kızım, çorabı giydirdikten hemen sonra çıkartıp atıyor ,bilmiyorum bu çorap olayını nasıl öğreteceğim.




Hatırlıyorum da geçen sene bu mevsim İzmir de hava bayağı sıcaktı.Hemen hemen Yeni doğum yapmıştım ve evin içinde terleyip duruyordum.Eskilerin dediği gibi 'Mevsim mevsime benzemezmiş'.

Ayrıca,bugünlerde kızım tam bir kitap aşığı oldu artık bilmiyorum ne anlıyorsa.Sanırım kitaplardaki resimler onu cezbediyor hatta hayal dünyasınıda işin içine katıp Dakikalarca kitaplara bakıyor ara arada kitaplarda bulunan resimlerle konuşuyor,tabi bizde kızımızı karşıdan seyredip onun bu masumane hallerine bakıp bakıp gülümsüyoruz.




Birde bu aralar kızım pek bi muzur oldu.Babasının onun için aldığı kalemlerle başta mama masasının tepsisi olmak üzere,önüne ne gelirse boyuyor ve resmen kendince şarkılar söylüyor boyadıkça da pek bir mest oluyor,banada –Çiz kızım çiz annen siler demek düşüyor …




Lakin Kızım şuan 14.aydan gün alıyor ve ağzında sadece iki dişi var.Sanırım bugün yarın üst sağ dişide çıktım çıkacak durumunda,ama hepsi bu kadar.Böyle olunca da bir yaşını geçmesine rağmen kızıma katı gıda-pütürlü gıda veremiyorum.Ağzında diş olmadığı için çiğneyemiyor haliyle de ısırdığı lokmaları ard arda ağzına atıp tıkanabiliyor. Bu yüzden ne verirsem vereyim blenderdan geçiriyorum.Bu durum beni üzüyor,yaşıtları hatur-hutur elma kemirirken benim kızım anca elmanın püresini yiyebiliyor yada süt içiyor.



Dr’una göre ise problem yokmuş her çocuk diğer çocuğa benzemezmiş,öyle yada böyle sütünü içiyormuymuş, meyvesini yiyiyormuymuş, proteinini alıyormuş ,sorun yokmuş.
Fakat çocuğumun artık aklı eriyor ve sofrada bizim yediğimiz birçok şeyi o’da yesin istiyor ,onada verelim diye durmadan bize bağrınıp duruyor.


E haklıda…Kızımın Önüne hep koyduğumuz ,ağzına hep verdiğimiz şey püre oluyor.Yani bu sıralar,Büyük bir sabır içinde kızımın dişlerinin çıkmasını bekliyoruz...


Sonuç olarak sağlık olsun sihhat olsun Mutlu olsun başka ne diyeyim…

Teşekkürler gene beklerim...