26.10.2009

KIZIMIN ÇADIRI

Kızımı oyalamak için elimden geleni yapıyorum.Bütün gün ve bütün akşam ben yoruluyorum Maşallah kızımda hiçbir yorgunluk belirtisi olmuyor.


Derlerdi ya büyüdükçe rahatlarsın NERDEEE…


Resmen Oyun delisi bir kızım oldu.Hiç sıkılmıyor,hiç durmuyor ve dediğim gibi hiç yorulmuyorda.
Bense durmadan Ece’nin sırtına koyduğum ter bezlerini değiştirip değiştirip duruyorum…

Eskiden kendi başına oyunlar yaratır kendince oynardı .





EY GİDİ ESKİ GÜNLER



Oysa son günlerde oyununa benide ortak etmeye başladı …

Hal böyle olunca durmadan onun istediği şekillerde oyunlar oynamaya başladık yok kule yapma,yok halka geçirme,yok yastık atma ,yok top fırlatma,yok parkeye ses çıkaran bir oyuncakla vurma vb…

Hele bir kızımın oyunlarına ortak olmayayım mızmırıklanmakmı istersiniz bağrınmakmı…


Artık isteklerini konuşamasada bir iki kelimeylede olsa dile getirebiliyor.

Örneğin canı atınamı binmek istiyor geçiyor oyuncak atının yanına gözümün içine baka baka dıgıdıgıdıgı demeye başlıyor. Oldu ya yorgunsun oldu ya o an işin var,yandıN!!!


Nerden öğrendiyse,Kendini yerlere atmalar,çığlık atmalar,kendince bana bağrınmalar…


Son günlerde farkettimki kendine koltuk arkalarını,masa altlarını mesken tuttu ve böyle kuytu yerlere bir iki oyuncağını taşıyıp onlarla lagulugu konuşuyor.Bende gittim kızıma bir çadır aldım,olurya belki oyun arkadaşı olan beni unuturda:) çadır o’na farklı gelir kendi kendine oynar diye…




Kolay görünsede odamızın içine zar-zor kurduğum çadırını başta yadırgayıp sadece karşıdan seyretmekle yetinsede son birkaç gündür çadırına alışmasıyla Annede rahat etti:)



Şimdilerde elimde çayım karşımda televizyonum keyif yapmakla meşgulüm.Kızımsa beni unutmuş bir durumda,çadırının içine oyuncaklarını taşıyıp yada çadırının içinden oyuncaklarını dışarı fırlatmakla meşgul…


8 yorum:

HicraN dedi ki...

Sevgili Kızın çadırından bıkmadan iyice keyif yap,kendine bak derim sevgiler.

Filiz-Yiğitin annesi.. dedi ki...

Aynı durumdayız,eskiden kendi kendine oynayan yiğit,illaki oyun arkadaşı istiyor..bütün gün,oyun oynuyoruz,çadırı iyi düşünmüşsün..Yiğitinde winnieli çadırı var ama çok oynadığı için ben kaldırdım:))bir ara çıkartırım belki bunalırsam..

Emine dedi ki...

Çok çabuk sıkılsalarda bu dönemi iyi değerlendirmek lazım Ece oynarken sen iyice dinlen canım.Bizimkide herşeyi benimle yapmak istiyor oturtmuyor beni kalk kalk diye elimden tutuyor odasına gidip oynuyoruz.
öpüyorum canım.

Şenay- Doğam dedi ki...

Çadır.. bır zamanlar benım de kurtarıcım olmustu epey rahat etmıstım. Mınık meleklerımız buyumeye basladıkların da oyunlarına bızlerı de dahıl etmeyı sevıyor. Aslında oyunlara bızlerı dahıl etmek ve bızım oyun kurarak onların hayal guclerıne destek vermemiz gelısımlerı adına çok faydalı..

Hepsını opuyorum..

iPeK dedi ki...

Hicrancım teşekkür ederim.

iPeK dedi ki...

Filizcim çadır şuan için işe yarıyor ama bir ay sonra bıkarsa bilemem :)

iPeK dedi ki...

Eminecim aynen dediğin gibi yapıyorum Ece oyalanacak birsey bulmuşken bolbol dinleniyorum :)yinede Maşallah diimde :)

iPeK dedi ki...

Doğa'nın anneciği dediğin doğru ..onların gelişimi için bizlerinde onların oyunlarına ortak olmamız faydalı ama bazande insan kafasını dinlemek istiyor :)bu aralar benim kızım gece 3-4 gibide uyanıp anında oyun moduna gecebiliyor :) mutlu kal

Teşekkürler gene beklerim...